Det var med stor glädje som jag fick ett erbjudande om att åka med till Gotland för att fiska öring!

Jag anmälde mitt intresse för att åka med på tok för sent och alla platser var upptagna, men kvällen innan resan, ringde det från klubben och meddelade att det nu fanns en plats ledig p.g.a. sjukdom. Gissa om jag fick fart att packa! Den stora frågan var...vart är alla prylar, var har jag vadarna och alla favorit beten? Vilka rullar och spön passar bäst för landfisket? Jag fick med mig det mest nödvändiga och blev tillfreds men allt innan avresan.

Gotland bjöd på en fantastisk upplevelse och varierande natur. Många fina fiskeplatser och ställen att vada ut på, för att försöka locka till hugg. Jag hade turen att åka med rutinerade kamrater som visade de mest fantastiska Öring vatten och kuststräckor.

Många av dessa har jag lagt på minnet för att kunna återkomma till senare. Många tyckte nog att jag var lite för envis när jag hittade ett bra ställe att fiska ifrån! Men har man kontakt och tror på flera kontakter är det svårt att lämna. Jag tänkte, att istället för att springa omkring och jaga fisk, låt dem simma omkring och tillslut kanske du är på rätt plats vid rätt tillfälle? Vet inte om det var rätt taktik denna gången ... 5 öringar på och en upp! Varför klev de av efter 20-30 sekunder? Vad har jag lärt mig av detta? Kanske skall jag inte göra så kraftiga mot hugg? Ta det lungnare vid inspinningen och inte ta dom så hårt? Kanske skall slir-bromsen vara lite lösare ställd nästa gång? Det är i alla fall tankar som jag kommer att ta med mig till nästa resa.

Något som jag varmt kan rekommendera alla morgontrötta, är morgonfisket, inte för att vi fick fisk, utan för känslan av att stå till midjan i vattnet, med en lätt bris och se solen resa sig ur havet. Det är helt magiskt!

Totalt togs det upp 19 öringar under resan, varav endast 3 var över 50cm.

För den som undrar vilka och vart alla mina favoritbeten är, så har jag mäskat runt om i vikarna på Gotland, inför nästa resa. Jag åker gärna på en resa till med klubben!

Väl arrangerat och mycket trevligt!
Johan

Extra information